My favorite food there is the salmon with soy sauce. As I saw him cooking it and it seemed so easy to me, I reproduced it at home yesterday night. And it's really easy indeed. And good.
A coté des bureaux de mon copain, il y a un restaurant japonais tout petit et mignon, où le chef cuisine devant vous.
Mon plat préféré là-bas est le saumon à la sauce soja. Comme j'ai vu le chef le préparer et qu'il me semblait super facile à faire, je l'ai refait hier soir à la maison. Et c'est vraiment facile en effet. Et bon.
What you will need:
What you will need:
- Salmon steaks (1 per person)
- Salted soy sauce
- Black pepper
- A wok
Ce qu'il vous faut :
- Tranches de saumon (1 par personne)
- Sauce soja salée
- Poivre noir
- Un wok
Cut the salmon steaks in small pieces. In the meanwhile put the wok on the fire.
Coupez le saumon en petits morceaux. Entre-temps, mettez le wok sur le feu.
Once the wok is hot, put the salmon in it (without anything else - no oil, no butter...).
Once the wok is hot, put the salmon in it (without anything else - no oil, no butter...).
Une fois que le wok est chaud, déposez-y le saumon (sans ajouter rien d'autre - pas d'huile, pas de beurre...)
Mix from time to time. After a couple of minutes, once the salmon is half cooked, add pepper and soy sauce. Enough sauce so that every salmon's piece is topped with it.
Mix from time to time. After a couple of minutes, once the salmon is half cooked, add pepper and soy sauce. Enough sauce so that every salmon's piece is topped with it.
Mélangez de temps en temps. Après quelques minutes, quand le saumon est à moitié cuit, ajoutez le poivre et la sauce soja. Assez de sauce pour que chaque morceau de saumon soit bien garni avec.
Keep on mixing, while the salmon finishes cooking. When it's at the right cooking point for your taste (I like it a bit crunchy), switch off the fire and serve.
Keep on mixing, while the salmon finishes cooking. When it's at the right cooking point for your taste (I like it a bit crunchy), switch off the fire and serve.
I told you it was easy. And quick. And good. ;)
Continuez à mélanger, pendent que le saumon finit de cuire. Quand il est au juste point de cuisson selon vos goûts (moi j'aime quand il est un peu croustillant), retirez-le du feu et servez.
Je vous avais dit que c'était facile. Et rapide. Et bon. ;)
I served it with steamed rice and spinach.
I served it with steamed rice and spinach.
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